Logo Colina Primaverii

Bine ati venit!

Vă lansăm invitația de a ne deveni parteneri responsabili și conștienți în promovarea și păstrarea propriei stări de sănătate, accesând serviciile și programele noastre de medicină preventivă și reabilitare medicală, adaptate tuturor categoriilor de vârstă și sănătate.
Program de lucru

Luni - Vineri .......... 08:00 - 21.00

Galerie Foto

Luni - Vineri 08.00 - 21.00

(0248) 222 262

Str. Constantin Stătescu nr. 15, Pitești

Top

Sauna fost inventată de finlandezi în urmă cu peste 2000 de ani și aduce numeroase beneficii organismului precum: iți relaxază toți mușchii, elimină kilogramele în plus, pregăteşte organismul de a rezista în fața bolilor.

De ce transpirăm?

Principalul motiv pentru că transpirăm este pentru a regla temperatura corpului. Când umiditatea produsă de glandele sudoripare se evaporă, temperatura corpului scade. Transpirația conține apă în cea mai mare parte, însă pe lângă aceasta se mai găsesc în cantități mai mici și sodiu, potasiu, calciu, magneziu, zinc, cupru, nichel, fier, crom, elemente care nu sunt considerate a fi toxine. Practic, atunci când transpirăm, cea mai mare pierdere se înregistrează la nivelul apei din organism, astfel încât, înainte de a petrece prea mult timp într-o saună, ar trebui să ne gândim la deshidratare.

Pierderea de apă nu este similară cu pierderea de grăsime. Scăderea greutății corpului după saună este rezultatul pierderii de apă, apă care va fi reținută în țesuturi de îndată ce te vei rehidrata.

Reducerea retenției de apă în exces sub piele se face prin reechilibrarea hormonală(dietă, sport, odihnă, mod de viață), nu prin pierderea forțată a apei din organism.
Sauna se realizează printr-o şedinţă care presupune cam trei şederi în cabină, fiecare timp de aproximativ 10 minute. Temperatura începe de la 60° C şi creşte progresiv la 100° C pentru ultimele 10 minute.

Sauna

Beneficiile saunei

Sauna uscată aduce foarte multe beneficii sănătății generale. Este cunoscut faptul că 30% din toxine sunt eliberate prin transpirație. În sauna uscată pielea se încălzește direct și temperatura corpului se ridică rapid făcând porii să se deschidă pentru a permite toxinelor să se elimine.

De asemenea, sauna uscată îmbunătățește circulația sangvină și întărește sistemul cardio vascular.

Proporțional cu creșterea temperaturii corpului, pulsul inimii va crește. Pulsul crește cu aproximativ 50-70% în cadrul unei sesiuni de saună. Asta face ca inima să pompeze mai mult sânge în tot corpul aduncând beneficii tuturor organelor, dar mai ales pielii.