fbpx

Osteoporoza este o afecțiune comună care afectează milioane de persoane la nivel mondial, caracterizată prin scăderea densității minerale osoase și creșterea riscului de fracturi. Diagnosticul precoce și precis al acestei afecțiuni este esențial pentru managementul și tratamentul eficient. În acest context, osteodensitometria REMS (Radiofrequency Echographic Multi-Spectrometry) reprezintă o tehnologie inovatoare care aduce multiple beneficii față de metoda tradițională DEXA (Dual-Energy X-Ray Absorptiometry).

Contactează-ne

Stabilește o întâlnire cu unul dintre
specialiștii noștri.

Osteoporoza Slide

Ce este osteodensitometria REMS?

Osteodensitometria REMS este o tehnologie de imagistică avansată utilizată pentru măsurarea densității minerale osoase. Spre deosebire de DEXA, care folosește raze X pentru a evalua densitatea osoasă, REMS utilizează unde ultrasonice. Aceste unde sunt reflectate de os și analizate pentru a determina densitatea și calitatea osului. REMS este non-invaziv, fără radiații ionizante, și poate oferi rezultate rapide și precise.

Diferențe și avantaje față de DEXA

  1. Lipsa radiațiilor ionizante: Una dintre cele mai semnificative diferențe între REMS și DEXA este absența radiațiilor în cazul REMS. DEXA folosește radiații X pentru a măsura densitatea osoasă, ceea ce implică expunerea pacientului la radiații, chiar dacă într-o cantitate mică. REMS, pe de altă parte, folosește ultrasunete, eliminând complet riscul asociat radiațiilor ionizante.
  2. Confortul pacientului: Procedura REMS este non-invazivă și nedureroasă. Nu necesită poziționări complexe sau imobilizare prelungită, ceea ce poate fi mai confortabil pentru pacienți, în special pentru cei vârstnici sau cu mobilitate redusă.
  3. Accuratețea și sensibilitatea: Studiile arată că REMS are o acuratețe comparabilă cu DEXA în detectarea osteoporozei și fracturilor osoase. În plus, REMS poate oferi informații detaliate despre microarhitectura osului, oferind o imagine mai cuprinzătoare a stării de sănătate osoasă.
  4. Accesibilitate și portabilitate: Aparatele REMS sunt mai compacte și mai ușor de transportat comparativ cu cele DEXA, permițând astfel utilizarea lor în diverse locații, inclusiv în clinici mici sau în zone rurale.
Osteo

REMS la Centrul Medical Colina Primăverii

Centrul Medical Colina Primăverii se mândrește cu implementarea tehnologiei REMS, oferind astfel pacienților acces la una dintre cele mai avansate metode de evaluare a densității osoase disponibile. Acest centru este dedicat îmbunătățirii diagnosticării și tratamentului osteoporozei, utilizând cele mai noi tehnologii pentru a asigura un diagnostic precis și un management eficient al afecțiunilor osoase.

Osteodensitometria REMS reprezintă un pas important înainte în diagnosticul osteoporozei, oferind multiple avantaje față de metoda tradițională DEXA. Lipsa radiațiilor ionizante, confortul sporit al pacientului, acuratețea și portabilitatea fac din REMS o opțiune preferată pentru evaluarea densității minerale osoase. Centrul Medical Colina Primăverii oferă acum această tehnologie de ultimă generație, reafirmându-și angajamentul de a furniza îngrijiri medicale de înaltă calitate.