fbpx

YOGA poate fi practicată de oricine, indiferent de vârstă , deficiență sau rigiditate, dacă există respirație și gândire, atunci și yoga poate exista. În practica YOGA, corpul este pus în legatură cu mișcarea, mintea, respirația pentru a crea un sentiment de echilibru, relaxare, armonie, seninătate în toate aspectele vieții.

Prin practica noastră, din cadrul sesiunilor de yoga, urmărim să cream cadrul necesar pentru ca, la sfârșitul fiecărei ședințe, când pășim în afara saltelei, fiecare dintre noi să fie mai conștient cu privire la el însuși și la întreaga sa existență, cu mai multă încredere, cu o viziune mai profundă asupra vieții și a realității divine, mai fericit, mai bun, mai sănătos.

Yoga Terapeutică

Programul nostru, prin intermediul claselor de yoga din cadrul Centrului Medical Colina Primăverii, își propune să îmbunătățească nivelul vitalității fizice a practicanților, să elimine blocajele emoționale, să le stimuleze bucuria și entuziasmul pentru viață.

YOGA este o tehnică perfectă pentru a evita bolile fizice și mentale, pentru a proteja corpul în general și pentru a dezvolta un sentiment inevitabil de încredere în sine și siguranță.

Yoga Terapeutica
Yoga Terapeutica

Printre BENEFICIILE importante pe care ni le oferă practica yoga, se numară:

  • Conferă vigoare și agilitate corpului și minții, eleganță, armonie, echilibru
  • Relaxarea corpului prin înlăturarea tensiunii, astfel încât acesta să-și poată regăsi echilibrul
  • Dezvoltarea forței și rezistenței fizice a corpului
  • Îmbunătățirea circulației limfatice și venoase
  • Conferă flexibilitate, echilibru, stabilitate axei noastre centrale de sprijin; ne întărește mușchii slăbiți ai spatelui; elimină durerile și tensiunea din spate și umeri
  • Stimulează activitatea organelor vitale ale corpului
  • Îmbunătățirea digestiei, prin stimularea secreției de suc gastric
  • Previne bolile cronice, precum diabetul, prin stimularea producției de insulină din corp
  • Reduce sau îndepărtează țesutul adipos de pe talie, șolduri, abdomen
  • Reglarea metabolismului, calmarea sistemului nervos, combaterea anxietății, a insomniei
  • Reducerea oboselii și dezvoltarea capacității de concentrare
  • Echilibrează secrețiile hormonale, prin creșterea aportului de sânge către glandele endocrine
  • Antrenează inima să fie sănătoasă, reglează tensiunea arterială, stimulează sistemul imunitar

Dacă igiena zilnică corporală purifică la exterior corpul nostru, posturile și respirația îl curăță la interior. Practica posturilor tonifică întregul corp și îndepărtează toxinele și impuritățile cauzate de indulgențele excesive. Mai importantă decât curațarea fizică a corpului nostru este curățarea minții de emoțiile cele mai perturbatoare: ura, furia, dorința, lăcomia, amăgirile, mândria.

Să înveți să îți reglezi respirația/energia (Prana) pentru a-ți calma, echilibra, curața și revigora sistemul unitar minte-corp, este o tehnică eficientă a filozofiei yoga.

Prin practicarea exercițiilor de respirație (Pranayama) ne putem folosi de propria respirație pentru a ne influența propriile stări fizice și mentale, astfel încât să dobandim o stare de bine la nivel fizic, emoțional, spiritual prin reducerea stării de agitație mentală, asociată cu anxietatea și insomnia.

Yoga Terapeutica

YOGA terapeutică aduce promisiunea de a rămâne echilibrați în mijlocul tumultului din jurul nostru, ne oferă ancorarea într-un univers de viață mai liniștit și posibilitatea de a rămâne conectați la umanitatea noastră naturală.

Când începi să înțelegi că, natura ta esențială este infinită și eternă, viața ta devine o sursă de bucurie plină de sens și lipsită de griji, astfel că alegem să facem YOGA pentru a trăi mai ușor, mai sănătoși, mai fericiți, mai cu grație.