fbpx

De ce Colina Primăverii?

Pentru că noi avem experința și eficiența dovedită clinic de-a lungul anilor că putem descoperi, trata și preveni astfel de afecțiuni!

Centrul Medical Colina Primăverii își propune să vă vină în ajutor în sfera medicinii de recuperare, dar și prin programele de prevenție pe care le desfășoară.

În prezent, în cadrul programelor medicale multidisciplinare personalizate din cadrul Centrului Medical Colina Primăverii sunt puse la dispoziția pacienților servicii și proceduri precum consultații cu specific de recuperare medicală, reumatologie și pediatrie alături de evaluări kinetoterapeutice de specialitate, diverse explorări funcționale alături de intervenții terapeutice menite atât unei diagnosticări complete și complexe, dar și unui tratament eficient, modern și de durată.

Nelipsite sunt, desigur  metodele clasice de tratament precum procedurile de fizioterapie, masaj și kinetoterapie, dar ale căror beneficii și acțiuni nu sunt pe deplin exploatate sau considerate eficiente numai în cazuri de afecțiuni severe. Numai câteva dintre aspectele mai puțin cunoscute și de cele mai multe ori trecute cu vederea ale acestor terapii, pe care Centrul nostru le folosește la capacitate maximă, în programe structurate pe nevoi individuale și cuprinzând aspecte variate de patologie și nu numai, sunt:

– cresc imunitatea organismului

– ajută la detoxifierea organismului. Curentul electric terapeutic, ca parte a electroterapiei susține accelerarea procesului de eliminare a toxinelor și cataboliților acumulați în organism, din cauza unui stil de viață nesănătos, unei alimentații necorespunzătoare, sedentarismului, stresului, etc. Prin anumite proceduri de fizioterapie are loc ușurarea transportului acizilor grași și ai colesterolului și intensificarea schimburilor nutritive, determinând detoxifierea organismului.

– ajută la reducerea stratului adipos. Fizioterapia întreține și dezvoltă suplețea țesutului conjunctiv, combate depunerile grăsoase în exces sub piele și totodată le previne, facilitând lipoliza. A nu se confunda totuși cu garantarea unei siluete de invidiat. Pentru combaterea obezității și afecțiunilor asociate, pentru scădere în greutate eficientă și pentru tonifierea organismului se recomandă combinarea terapiei prin mișcare (kinetoterapie), cu masaj și proceduri de electroterapie.

– stimulează sau alină sistemul nervos. În funcție de necesitatea situației, se poate obține o relaxare a psihicului, cu îndepărtarea oboselii și a stresului, sau dimpotrivă  o stimulare a acestuia, prin efectele excitante, ce pot fi induse cu ajutorul acestei terapii.

– facilitează un somn mai liniștit. Procedurile de electroterapie pot favoriza somnul, combate oboseala psihică și musculară prin acțiunea de sedare nervoasă pe care o realizează.

– fizioterapie menține mobilitatea și sănătatea articulațiilor, pe când masajul și kinetoterapia contribuie la recuperarea forței musculare pierdute, corectând astfel pozițiile vicioase, crescând flexibilitatea

–  facilitează vindecarea leziunilor țesutului moale prin efectul resorbtiv asupra indurațiilor cutanate fibroase sau cicatricelor.

– diminuează inflamația și durerea

– cresc flexibilitatea articulară, îmbunătățind stabilitatea articulară și diminuând redorile articulare

– activează circulația în întregul organism

kinetoterapia este o terapie care nu prezintă nici un dezavantaj sau contraindicație având o  importanță deosebită într-un număr extraordinar de afecțiuni și în primul rând într-un stil de viață sănătos care susține longevitatea activă și dezvoltarea armonioasă a organismului pe tot parcursul vieții.

În cadrul centrului nostru terapia prin mișcare (kinetoterapia) este folosită pe două planuri: recuperarea unor afecțiuni patologice și profilaxia lor. În partea de profilaxie întâlnim profilaxia primară, numită și prevenție, care se referă așa cum îi sugerează și numele la prevenirea instalării afecțiunilor patologice printr-un plan corect de acțiune, dar și profilaxia secundară, care presupune revenirea organismului la starea de dinaintea bolii, post tratamentului de recuperare și la prevenirea reinstalării sau cronicizării afecțiunii tratate.

De altfel, ne dorim să transmitem acest concept de recuperare interdependent cu profilaxia prin toate serviciile noastre, așa cum am prezentat mai sus: numai prevenind putem trata eficient și numai tratând eficient putem preveni cronicizarea.