fbpx

Masajul de întreținere – secretul unui corp puternic și sănătos

Pentru o viață activă avem nevoie de mușchi puternici și sănătoși. Pe lângă o activitate fizică intensă care să cuprindă exerciții fizice susținute, terapia prin masaj este una din cele mai bune moduri de a ajuta la menținerea mușchilor într-o stare cât mai bună.

Contactează-ne

Stabilește o întâlnire cu unul dintre
specialiștii noștri.

Masajul de întreținere este indicat a se efectua cel puțin o dată pe săptămână, preferabil două masaje pe săptămână și are ca scop menținerea organismului într-o funcționalitate perfectă.

Tehnica este de aplicare a unor manevre și procedee specifice care au ca scop o mai bună activare a circulației sanguine la nivelul fiecărui segment și organ, realizarea unei elasticități a pielii, a articulațiilor și la nivelul musculaturii.

Masajul poate fi făcut la aproape toți mușchii corpului – spate, gât, membre superioare, membre inferioare. În funcție de necesitate sau disponibilitate, masajul poate fi făcut pe un scaun sau pe o masă specială de masaj.

Masajul este adesea folosit pentru ameliorarea durerilor de spate, durerilor de gât, leziunilor sportive sau durerilor musculare.

Este recomandat tuturor persoanelor sănătoase, indiferent de vârstă, care doresc să iși mențină starea de sănătate și să prevină îmbolnăvirea, întrucât acționează asupra întregului organism și fiecare parte a corpului beneficiază de manevre adecvate conformației zonei respective.

Efectele masajului de întreținere

– stare de vitalitate și energizare ce o aveți după fiecare ședință de masaj;
– stare de sănătate mai bună;
– rezistență mai mare la stres și oboseală;
– reducerea presiunii dureroase;
– creșterea elasticității pielii;
– înlăturarea stresului și oboselii musculare.

Este recunoscut faptul că e mai bine și mai ieftin să te menții sănătos decât să aștepți să te îmbolnăvești și apoi să te tratezi. Medicamentele clasice pot fi nu numai costisitoare, dar au și efecte secundare negative, încât e de preferat să fie luate măsuri profilactice care includ masajul de întreținere, o viață mai echilibrată, o alimentație sănătoasă, precum și practicarea sportului.

Așa că, atunci când te simți obosit, nu ezita să încerci o ședință de relaxare a minții și trupului într-un mediu plăcut, la Centrul Medical Colina Primăverii cu muzică și atmosferă menite să readucă echilibrul de care ai nevoie!